Deze pasta met geitenkaas en zuiderse groenten maakte ik voor het eerst tijdens onze eerste week vakantie in La Douce France. De week nadien maakte ik hem nog eens opnieuw voor onze vrienden, met veel meer geitenkaas en gebakken spekblokjes. Geen goed idee, want het gerecht viel toen als een blok op onze maag.

De reden? Onze mannen waren die dag de boodschappen gaan doen, en ik was in de veronderstelling dat ze meer geitenkaas in het gerecht wilden (onder het motto Hoe vettiger hoe prettiger). Wist ik veel dat die extra geitenkaas eigenlijk voor bij het ontbijt bedoeld was en dus niet voor de pasta met geitenkaas…


Nodig voor de pasta met geitenkaas:

(voor 2 à 3 personen)

  • 400 g pasta (ik gebruikte spirelli)
  • 1 courgette, in fijne blokjes
  • 1 grote rijpe tomaat, in fijne blokjes
  • 1 bûche geitenkaas (type Chavroux), verkruimeld
  • 1 teen look (geperst)
  • Provençaalse kruiden
  • Verse basilicum

Bereiding pasta met geitenkaas:

  • Kook de pasta al dente.
  • Bak de courgette krokant in goed wat olijfolie, op hoog vuur.
  • Als de courgette bijna gaar is, voeg je de look toe. Laat nog even mee bakken.
  • Zet het vuur lager en voeg de geitenkaas toe. Roer tot de geitenkaas smelt.
  • Kruid met peper, zout (niet te veel want de geitenkaas is al zout) en Provençaalse kruiden.
  • Voeg op het einde de tomatenblokjes toe (ook het sap). Deze moeten wat warmte krijgen, maar mogen niet tot moes koken.
  • Om de saus nog wat smeuïger te maken kun je eventueel wat room of wat kookvocht van de pasta toevoegen.
  • Giet de pasta af in een vergiet. Zet de lege pot terug op het vuur, doe er een flinke scheut olijfolie in, kruid met peper en zout en voeg de pasta terug toe.  Roer om.
  • Dresseer het bord met de pasta en de saus en werk af met wat verkruimelde geitenkaas en verse basilicum.
  • Laat de pasta met geitenkaas smaken!

Pasta met geitenkaas