Dit plattekaasdessert met blauwe bessen bedacht ik voor een event van Olvarit (voeding voor baby’s en peuters). Ik werd gevraagd om een kookdemo te geven aan een groep mamabloggers en daarbij samen een hapje en een dessert te maken, gebaseerd op twee Olvarit producten. De kids kregen de Olvarit versie, de mama’s de Share My Food versie.

Als hapje maakte ik een erwtenpesto met mierikswortel en gerookte kip en als dessert dit plattekaadessert met blauwe bessen.


Nodig voor het plattekaasdessert met blauwe bessen:

(voor 6 potjes)

  • 500 g volle verse kaas
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 el confituur van bosbessen
  • 6 havermoutkoekjes
  • verse blauwe bessen

Bereiding plattekaasdessert met blauwe bessen:

  • Scheid de dooiers van het eiwit en behoud 1 dooier.
  • Meng de verse kaas met de eidooier, de suiker en de confituur.
  • Klop het eiwit stevig op en roer het er voorzichtig onder.
  • Verkruimel per dessertje 1 koekje in een glas.
  • Verdeel het plattekaasmengsel over de potjes.
  • Zet minstens 2 uur in de frigo om op te stijven.
  • Versier met wat verse blauwe bessen

Enkele sfeerbeelden van het event:

plattekaasdessert met blauwe bessenPlattekaascrème met blauwe bessen

 

Tags: