Dit bladerdeeghapje met kreeft ziet er heel fancy uit, maar eigenlijk valt het qua werk goed mee. Als je de blanderdeeggebakjes en kreeftenfond kant-en-klaar koopt, is het een zeer eenvoudig hapje. En helemaal op voorhand klaar te maken. Wanneer je gasten er zijn, hoef je het alleen maar in de oven te schuiven!
Geen liefhebber van kreeft? Gebruik gevogeltefond en werk af met ham en/of champignons i.p.v. garnaaltjes. Al kies ik zelf toch voor de luxeversie!
Nog meer warme hapjes voor je feestmenu? Check deze:
Nodig voor het bladerdeeghapje met kreeft:
- 40 g bloem
- 40 g boter
- 400 ml bouillon (kreeft, bv. van Lacroix)
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 100 g gemalen kaas
- 30-tal zakouskis (kant-en-klaar)
Bereiding:
- Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur.
- Voeg de bloem toe aan de bruisende boter en roer met een garde.
- Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’.
- Voeg de bouillon toe en roer tot een dikke saus.
- Roer er de tomatenpuree door (dit is vooral voor de kleur).
- Haal van het vuur en voeg de kaas toe.
- Kruid naar smaak met peper en zout en laat wat afkoelen.
- Vul de zakouski en werk af met een paar garnaaltjes.
- Zet weg op een koele plaats tot je gasten er zijn.
- Plaats de zakouski een 10-tal minuten in de oven op 180°C.
Variant:
Je kunt dit hapje ook als lepelhapje serveren, zonder de zakouski. De smaak van de kreeft en garnaaltjes zal nog beter tot zijn recht komen (maar bladerdeeg is natuurlijk ook altijd lekker…).