Deze bloemkool tikka masala is een een frisse en gezonde variant op de bekende chicken tikka masala. Met geroosterde bloemkool i.p.v. kip en een sausje op basis van geroosterde paprika, kokosroom en tikka masala pasta. Kerstomaatjes, verse spinazie en linzen maken het af.
We aten dit gerechtje vorige vrijdag. Voor de meisjes had ik pasta voorzien, maar Julie wilde liever ook bloemkool tikka masala eten. Ik kookte er nog wat verse boontjes bij, uit de tuin van opa. Die Olivia dan weer uit het vuistje at bij haar pastaatje. Gotta love my mini foodies!
Ik wist natuurlijk wel dat ik een vegetarische tikka masala gemaakt had, maar tijdens het eten besefte ik dat het gerecht zelfs vegan is. Of toch als je de natuuryoghurt bij de afwerking weglaat of vervangt door een vegan alternatief.
Wij aten bij dit gerechtje basmati rijst van Tilda, het merk dat 50 jaar geleden de basmati vanuit India in het Westen introduceerde en sinds kort ook in België verkrijgbaar is. Na het oogsten laat Tilda de rijstkorrels nog wat verder rijpen, wat voor extra veel smaak zorgt!
Het recept hieronder is voor 3 à 4 personen.
Nodig Bloemkool tikka masala met Basmati rijst
- 240 g Tilda Basmati rijst
- 1 bloemkool
- 3 el tikka masala pasta
- 20-tal kerstomaten
- 200 g verse spinazie (gespoeld)
- klein blik linzen (gespoeld)
- 300 g gegrilde paprika’s (bokaal)
- 350 ml kokosroom
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el olijfolie
Voor de afwerking
- koriander (of peterselie)
- cashewnoten (geroosterd)
- volle natuuryoghurt
Bereiding Bloemkool tikka masala met Basmati rijst
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Meng 2 el tikka masala pasta met 2 el olijfolie.
- Wrijf hiermee de bloemkoolroosjes in.
- Schik in een ovenschaal en rooster 20 min. op 200°C.
- Kook de Tilda Basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Giet af en houd warm.
- Mix de gegrilde paprika glad met de kokosroom en 1 kl tikka masala pasta.
- Fruit de knoflook in olijfolie (1 minuutje).
- Voeg de kerstomaten toe en daarna de spinazie.
- Als de spinazie geslonken is: voeg de paprikasaus toe.
- Beng aan de kook en voeg het blik linzen toe.
- Laat even pruttelen en roer er dan de bloemkoolroosjes onder.
- Laat nog enkele minuten pruttelen.
- Serveer met koriander, cashewnoten en yoghurt