Deze mini-pizza met ricotta maakte ik vorige week als hoofdgerecht (gewoon 1 grote pizza), met een slaatje erbij. De pizza viel zo hard in de smaak dat ik besloot om hem ook eens als hapje te serveren.
Ik fotografeerde voor mijn kerstmenu een picture perfect versie in de vorm van een kerstboom en hartjes, maar als jouw hapje niet moet scoren op Instagram, dan kun je ook gewoon ronde of vierkante mini-pizza’s bakken. Dat belegt wat gemakkelijker 🙂
Deze maakte ik met ricotta, maar je kunt gerust ook zure room of philadelphia kaas gebruiken. Voor de toppings kun je ook eindeloos variëren. Vervang de champignons bijvoorbeeld eens door gebakken prei of courgette.
Check ook eens dit vergelijkbaar recept: plaattaart met asperges en ham.
Nodig voor de mini-pizza met ricotta:
- Pizzadeeg (kant-en-klaar)
- Ricotta of roomkaas (type Philadelphia)
- Champignons, in fijne plakjes
- Sjalot, fijngesnipperd
- Pancetta (of spek), in fijne reepjes
- Gedroogde dille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de champignons aan in een beetje boter.
- Voeg de sjalot en pancetta toe en laat even mee bakken.
- Kruid met peper van de molen.
- Haal van het vuur en laat even afkoelen.
- Steek mini-pizza’s uit het pizzadeeg.
- Bestrijk met ricotta en strooi er wat dille over.
- Werk af met de champignons, pancetta en sjalot.
- Bak in de oven tot het pizzadeeg gaar is.