Er zijn zo van die recepten die ik op de blog zet, omdat ik ze zelf gemakkelijk wil terugvinden. Deze courgetti met groene asperges en gehakt is er zo eentje. Deze week voor het eerst gemaakt en zo lekker dat ik het hier nog wel eens op tafel wil zetten. Met dank aan Joske, die het gerecht uitkoos uit de uitgebreide courgettespecial van Libelle (samengesteld door de fantastische food styliste Els Sirejacob).

Het originele recept bevat geen asperges (maar wel 2 courgettes, groene en gele) en geen noedels. In plaats van sojasaus werd vissaus gebruikt, maar die had ik niet in huis.

Het recept hieronder is voor 2 personen.


Nodig voor de courgetti met groene asperges en gehakt

  • 200 g gehakt (ik nam varken/kalf)
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 bussel (kleine) groene asperges
  • 100 g woknoedels (bv. Chinese eiermie)
  • 1 teentje look
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1,5 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes munt
  • (optioneel) gefrituurde ajuintjes

Mise en place

  • Gebruik een spiraalsnijders om courgetti te maken.
  • Snijd de uiteinden van de asperges en snijd ze in hapklare stukjes.
  • Pers het teentje look.
  • Pluk de blaadjes van de munt en snij ze fijn.
  • Pers de limoenen.
  • Gaar de noedels en spoel ze af onder koud stromend water.

Bereiding courgetti met groene asperges en gehakt

  • Bak het gehakt bruin op hoog vuur.
  • Voeg de look, sojasaus en munt toe en bak nog 3 minuten.
  • Neem van het vuur en meng het limoensap erdoor.
  • Zet een ander pan op het vuur en bak de asperges goudbruin.
  • Kruid met peper en zout en check of ze gaar zijn.
  • Doe de asperges op een bord en bak daarna in dezelfde pan de courgetti (2 min.).
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de noedels nog even toe om ze terug op te warmen.
  • Dresseer je bord met de courgetti, de noedels, de asperges en het gehakt.
  • Werk af met verse munt en gefrituurde ajuintjes.

Tips

  • Dit gerecht lijkt me ook lekker met een fijngehakt pikant pepertje. Voeg het toe samen met de look.
  • In plaats van gefrituurde ajuintjes kun je ook afwerken met fijngehakte pindanootjes.
  • Wil je een snellere versie? Koop dan kant-en-klaar courgetti in de supermarkt.

Fan van courgetti? Probeer dan eens mijn spaghetti courgetti met Gandaham en gemarineerde tomaatjes.

courgetti met groene asperges en gehakt