- BLOG -

Joey doesn't share food, but I do!

Culinaire hotspots in Aalst

Zeg ik Aalst, dan zeg jij… Carnaval? En misschien ook ajuinen, priester Daens of Bockie De Repper? Maar toch vooral Carnaval, wellicht. Aalst heeft nochtans zoveel meer te bieden en ja, zeker ook op culinair vlak! Dat ontdekte ik vorige week, toen ik er op food tour was met 15 collega-foodbloggers. …

Bloemkool tikka masala met Basmati rijst

Deze bloemkool tikka masala is een een frisse en gezonde variant op de bekende chicken tikka masala. Met geroosterde bloemkool i.p.v. kip en een sausje op basis van geroosterde paprika, kokosroom en tikka masala pasta. Kerstomaatjes, verse spinazie en linzen maken het af. We aten dit gerechtje vorige vrijdag. Voor …

De Lozen Boer

In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Isabelle en Hélène van De Lozen Boer, een zaak die vooral bekend is van haar warme gastvrijheid en verfijnde keuken.   Met …

Yoghurtcake met fruit

Zoek je nog een lekker taartje voor dit weekend? Deze yoghurtcake met fruit is the way to go! Ideaal voor “luie bakkers” als ik, die niet graag hun weegschaal bovenhalen! Kies in dit seizoen voor schijfjes appel of peer. Of heb je niets in huis (zoals ik vorig weekend), snuister …

Michaël Vrijmoed

In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Michaël Vrijmoed van het Gentse twee-sterrenrestaurant Vrijmoed. Met wie hebben we de eer? Ik ben Michaël Vrijmoed van het gelijknamige restaurant Vrijmoed …

Jeanne Food

In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Yana van Jeanne Food. Met wie hebben we de eer? Ik ben Yana, creatief, bezige bij, foodlover en levensgenieter. Ik werk al …

A Spoonful of Happiness

In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Virginie van A Spoonful of Happiness en Studio Food Stories. Met wie hebben we de eer? Met Virginie. Gebeten en bezeten door …

Eenvoudige crumble met havermout

Deze eenvoudige crumble met havermout heb ik de voorbije maanden al een paar keer klaargemaakt en steeds met succes. Ik zag hem deze zomer op de instagram van Halfbaked Harvest en sloeg het recept meteen op. Dit is mijn soort van bakken: minimum effort, maximum result! Bereiding eenvoudige crumble met …

Sara Delesie Keramiek

In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Sara Delesie Keramiek! Met wie hebben we de eer? Ik ben Sara Delesie, keramiste, Mama van de fantastische peuter Renée en liefde …

Zomerse salade met Honingtomaten

Dé zomergroente bij uitstek is voor mij toch de tomaat. Wij zijn hier echte tomatenlovers. Er gaat bijna geen dag voorbij of ze staan op het menu. Rauw, met wat goeie olijfolie of in een verse tomatensaus die een paar uurtjes staat te pruttelen. We hebben het geluk een gulle …

Recepten & nieuwtjes ontvangen?

Bedankt!

Oeps, er ging iets mis.