Deze eenvoudige crumble met havermout heb ik de voorbije maanden al een paar keer klaargemaakt en steeds met succes. Ik zag hem deze zomer op de instagram van Halfbaked Harvest en sloeg het recept meteen op. Dit is mijn soort van bakken: minimum effort, maximum result!


Bereiding eenvoudige crumble met havermout:

Meng 5-6 rijpe nectarines (in blokjes gesneden) met 6 eetlepels zachte boter en een half kopje suiker.

Bedek met een topping bestaande uit:

  • 1,5 kop havermout
  • 3 eetlepels bloem
  • 1/3 kop bruine suiker
  • beetje kaneel
  • 6 eetlepels zachte boter

Bak dit 40 minuten in de oven op 180 graden en serveer met wat Griekse yoghurt of ijs. Ik eet een crumble tegenwoordig zelfs liever met yoghurt dan met ijs. Het is frisser en lichter.

Je kunt de nectarines in de winter gemakkelijk vervangen door appeltjes en wat diepvriesframboosjes.

Gluten- en lacosevrije variant:

Onlangs had ik een vriendin op bezoek die gluten- en lactosevrij moet eten. Ik verving de boter door plantaardige olie en de bloem door amandelmeel. Het was even lekker!

Meer zoete gerechten? Klik hier voor een overzicht.

Eenvoudig crumble Eenvoudige crumble met havermout