In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Michaël Vrijmoed van het Gentse twee-sterrenrestaurant Vrijmoed.

Met wie hebben we de eer?

Ik ben Michaël Vrijmoed van het gelijknamige restaurant Vrijmoed in hartje Gent. Koken is iets waar ik oprecht gelukkig van word. Ik heb het altijd graag gedaan en door samen te werken met mensen die ook gepassioneerd zijn, is mijn passie alleen maar gegroeid.

Koken begint voor mij bij het zoeken naar een goed product: seizoensgebonden, streekgebonden én van gepassioneerde leveranciers. Ik hou van contrasten op het bord, zowel qua smaken als texturen. Van iets wat er eenvoudig uitziet, maar toch een smaakexplosie geeft in je mond.

Erkenning krijgen, door Michelin, door Gault Millau, is uiteraard iets wat je motiveert. Ik doe alles samen met mijn team, natuurlijk. Er zijn verschillende mensen die er vanaf dag één bij waren en die nog altijd bij Vrijmoed werken. We doen wat we graag doen en dat is onze drive.

Michaël Vrijmoed

Wat doet Vrijmoed in deze coronatijd?

We maken afhaalmenu’s. Klanten hebben de keuze tussen een puur vegetarisch menu of eentje met vlees en vis.

De gerechten uit de menu’s bevatten de Vrijmoed stempel, maar echt letterlijk hetzelfde als in het restaurant, kunnen we uiteraard niet aanbieden. We gaan op zoek naar kwalitatieve ingrediënten  die we vervolgens als gerecht op een goeie en vooral haalbare manier voor de mensen kunnen brengen. Sommige producten of gerechten komen niet in aanmerking voor afhaal, andere wel. Een tweede uitgangspunt is dat de mensen niet te veel in de keuken moeten staan.

We bieden onze menu’s aan op vrijdag- en zaterdagavond. Mensen kunnen ze afhalen in ons restaurant in de Vlaanderenstraat. Bestellen kan via onze website.

Waar kunnen we Vrijmoed volgen op social media?

Heb je een tip om deze bijzondere tijd draaglijker te maken?

Vergeet niet van te genieten, in de mate van het mogelijke. Genieten van je naasten, al is het op afstand. Het is momenteel voor iedereen aanpassen, op alle vlakken. Dus vergeet niet om jezelf af en toe eens te verwennen, met lekkere take away bijvoorbeeld.

Michaël VrijmoedMichaël Vrijmoed

Foto’s:

  • Portret Michaël Vrijmoed: Kris Vlegels
  • Interieur en gerechten: Heikki Verdurme

Vond je dit een interessante blogpost en wil je nog meer foodies leren kennen? Er staan ondertussen al verschillende “Foodies in de kijker” online. Check it out!