Wouter Deprez schreef voor De Standaard de geestige column ‘Lijstje 2017’ waarin hij zijn voornemens voor het nieuwe jaar deelt. Het inspireerde mij tot mijn eigen versie: mijn lijstje met goede voornemens voor 2017!


Mijn goede voornemens voor 2017

Ik zal in 2017 de gezondere en fittere versie van mezelf worden. Ik zal vaker naar de fitness gaan en elke week verse soep maken. Ik zal af en toe naar het werk fietsen (als het niet regent en als ik de meisjes niet moet voeren). Ik zal tijdens mijn middagpauze gaan wandelen (of misschien zelfs lopen?) in het park. Een keertje per week.

Ik zal in 2017 minder vlees eten, maar beter en minder verpakt. Ik zal Beedrop beginnen te gebruiken (online bestellen bij lokale handelaars). Ik zal meedoen aan Dagen Zonder Vlees en aan het nieuwe initiatief Dagen Zonder Alcohol (dat eigenlijk Tournée Minérale heet). Geen alcohol in februari. Behalve tijdens onze driedaagse in Rome. Ik zal de Italiaanse wijn daar niet de schuld van geven.

Ik zal in 2017 berichten over het klimaat durven te lezen. Ik zal moeite doen om elke dag aandachtig naar het nieuws te kijken. Ook al maakt het mij triestig en pruts ik liever op mijn iPhone. Ik zal minder met mijn iPhone bezig zijn. Of toch als mijn dochters in de buurt zijn. Ook zal ik rustig blijven als mijn dochters ‘het uithangen’. Of toch rustiger. Ik zal ze even hard knuffelen, kussen, verwennen, verzorgen en kietelen als in 2016. Want ze zien er best gelukkig uit.

Ik zal in 2017 proberen om elke week een blogbericht te schrijven. En als het maar om de twee weken is, dan zal ik daar niet gefrustreerd over zijn. Ik zal mijn culinaire horizonten verruimen (de Oosterse keuken, groentenspreads, koken met granen en wie weet zelfs eens brood bakken). Ik zal meer dessertjes posten op de blog (zonder er daarom meer te eten), te beginnen met het recept voor de meest fantastische en eenvoudige New York cheesecake!

Ik zal in 2017 mijn orchideeën op tijd water geven en mijn buxusbollen op tijd snoeien. En op tijd aan mijn kerstkaart beginnen. Ik zal minder to do-lijstjes maken in mijn hoofd. (Ik zal ze opschrijven en glimlachen bij elk vinkje dat ik zet.) Ik zal op vrijdag genieten van mijn vrije dag. Zonder schuldgevoelens. Zonder te veel to do’s. Ik zal aanvaarden dat ik niet kan gaan fitnessen én bloggen én het huishouden doen én om 3 uur aan de schoolpoort staan. Ik zal keuzes maken. Ik zal wel elke vrijdagavond een lekker vrijdaggerechtje koken voor Joske. Mét een glaasje wijn erbij (behalve in februari).

Ik zal in 2017 geen ideeën meer stelen van Wouter Deprez, behalve als het hele goeie zijn, zoals de laatste zin van zijn column. Bij deze… Ik zal op het einde van 2017 niet al te teleurgesteld zijn als ik van dit lijstje niet veel gerealiseerd heb.


Ik wens jullie een heel gelukkig en gezond 2017 en zoals ik het las op de nieuwjaarskaart van onze vrienden Tine en Philippe: Do more of what makes you happy!

En wat zijn jullie goede voornemens voor 2017?

Mijn goede voornemens voor 2017