Nieuw op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze coronatijd, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren.

Met wie hebben we de eer?

Hey daar, ik ben Silke van Fabrique MANGERfique. 29 jaar, geobsedeerd door healthy food en koken (gepassioneerd dekt de lading niet meer helemaal) en getriggerd om steeds te blijven ondernemen.

Wat doet Fabrique MANGERfique?

Met Fabrique MANGERfique wil ik ervoor zorgen dat mensen met een ambitieus, hectisch leven toch gezond kunnen leven, te beginnen bij gezonde voeding. Dat doe ik op 4 manieren:

  • Consultancy en lezingen aan bedrijven om een gezonde eet- & levensstijl bij de werknemers te stimuleren.
  • Healthy catering: van ontbijt, lunch, uitgebreid tafelbuffet, walking dinner tot receptie. You name it, we make it (healthy)!
  • Kookworkshops waarbij gezonde, lekkere en efficiënte gerechten voorop staan. Denk aan thema’s als snel & efficiënt, foodpreppen, het ideale boodschappenlijstje.
  • Tot slot ben ik host en huiskok van Bureau/Cuisine, een inspirerende vergader- en eventlocatie in Melle (bij Gent).

Wat kunnen we voor Fabrique MANGERfique doen in deze corona tijd?

Samen met Bureau/Cuisine maak ik brunchmanden voor moederdag. Want mama’s verwennen, dat kan altijd, toch?

We verkopen ook tickets voor ons ons walking dinner event “Cheer up, count downdat plaatsvindt op 11 september. Hiermee willen we de mensen thuis aanmoedigen om positief te blijven en af te tellen naar iets leuks.

Tot slot kun je Fabrique MANGERfique ook inhuren voor take-away catering op maat! Zo deed ik ondertussen al enkele verjaardagdiners voor gezinnen, een single verwenbox, een aperobox en dit weekend enkele paasbrunches. U vraagt, wij draaien!

Fabrique Mangerfique

Vertel eens over die brunchmand voor moederdag!

Fabrique Mangerfique verwent de mama’s (en hun gezinsleden) met een flesje bubbels of kombucha, fruitsap, overnight oats met appel en kaneel, home made granola, verloren brood met mascarpone en fruit, bananenbrood, een kaasplankje (van Het Hinkelspel), zuurdesembrood, gehaktballetjes met currydip, bagels met gerookte zalm, eiersalade met krieltjes en asperges en quinoasalade met rode biet en avocado.

Een box kost 25 euro p.p. en kun je bestellen via de webshop van Bureau/Cuisine (tot 3 mei). Op moederdag haal je je box af tussen 7u en 12u bij Bureau/Cuisine in Melle. Er is ook een kidsproof versie met pannenkoeken, gehaktballetjes, fruitsap en brood met zoet beleg voor 15 euro p.p.

Waar kunnen we je volgen op social media?

  • Instagram: @fabrique_mangerfique of via deze link.
  • Facebook: @fabrique_mangerfique of via deze link.
  • Linkedin: Silke Van Engeland

Vanaf volgende week deel ik op mijn website trouwens ook mijn receptjes en inspiratie. Ik vind het belangrijk om in deze tijden te blijven inspireren met positieve dingen.

Heb je een tip om deze quarantaine-tijd draaglijker te maken?

Stel jezelf een doel met een deadline. Bijvoorbeeld een nieuwe hobby aanleren, 30 dagen geen alcohol drinken, je living herinrichten, je tuin lenteproof maken, een strakke buik kweken door elke dag een work-out te doen, … Doelen stellen houd je scherp, helder en positief. Je hebt het gevoel dat je dag zinvol is en dat je naar iets toewerkt.

Daarnaast vind ik het enorm belangrijk om kleine gelukjes in te plannen in mijn dag. Bijvoorbeeld een pick-nick in eigen tuin (of living), een flinke wandeling maken, een danske plasseren in mijn keuken… Een positieve spirit behouden, daar draait het om!

 

Fabrique Mangerfique

Fabrique Mangerfique

Fabrique Mangerfique

Lees de andere Corona-interviews hier: