In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Yana van Jeanne Food.

Met wie hebben we de eer?

Ik ben Yana, creatief, bezige bij, foodlover en levensgenieter. Ik werk al 13 jaar in de horeca en met plezier. Ik geniet van de kleine dingen in het leven en ben positief ingesteld. Mijn doel is om andere mensen minstens even hard te laten genieten van eten en drinken als ikzelf!

Wat doet Jeanne Food allemaal?

Ik ben de zaakvoerder van Jeanne Food, mijn eigen horeca concept. Ik maak ontbijtjes en sharing plates. Je kunt alles afhalen bij ons in Laarne (bij Gent) en we leveren ook ontbijt aan huis op zaterdag en zondag.

We bieden vier soorten ontbijt aan: een kids ontbijt (sandwiches, mini-donuts, zelfgemaakte chocopasta,  fruityoghurt), een standaard ontbijt (vers vruchtensap, broodjes en mini-koffiekoekjes, charcuteriebowl, yoghurt met granola en vers fruit), een luxe-ontbijt (met als extra: verschillende verse sappen, een luxe roerei en een wrap met zalm) en een bio-fit ontbijt (hummusspread met tomatensalsa/feta, gekookt eitje, smoothiebowl, granola, gazpacho, muffins).

Tijdens het sinterklaasweekend maken we een speciaal Kids Sinterklaasontbijt.

‘Sharing is caring’ is de laatste jaren meer trending dan ooit. Met onze uitgebreide sharing plates brengen we die zin ook écht tot leven. We maken originele kaasplanken, wrap bowls en broodmanden voor elke gelegenheid. Verse ingrediënten en een goeie dosis creativiteit staan centraal. Wie echt all the way wil gaan, raad ik onze Sharing Odette aan: een plank met een huisbereide olijvenmengeling, verse charcuterie, verschillende soorten kazen, zelfgemaakte dips en traditioneel Spaans brood. Lekker!

 

Jeanne Food

Jeanne Food

Wat kunnen we voor Jeanne Food doen in deze corona tijd?

Jezelf verwennen met een heerlijk ontbijtje in het weekend of het je eens gemakkelijk maken en een sharing plate bestellen? Ook elke deelactie, foto of goede recensie op social media maakt mij heel gelukkig!

Waar kunnen we je volgen op social media?

Heb je een tip om deze bijzondere tijd draaglijker te maken?

Sta positief in het leven: sta op met een lach, want dit maakt het leven zoveel mooier! Geef anderen eens een compliment en probeer optimaal te genieten met je bubbel.

En ook: wees verdraagzaam, want het is voor iedereen moeilijk in deze tijd.

Jeanne Food

Vond je dit een toffe blogpost en wil je nog meer foodies leren kennen? Er staan ondertussen al verschillende “Foodies in de kijker” online. Check it out!