Gisteren was er eentje om te koesteren. Zo’n dag waarvoor het woord quality time werd uitgevonden. Het is misschien een woord dat we  iets te gemakkelijk in de mond nemen (Iedereen heeft het drukdrukdruk en daarnaast beleven we #qualitytime), maar de topdag die ik met mijn dochter had, kan ik niet beter beschrijven. Een blogpost over quality time dus…

Paasvakantie

Sinds februari hebben wij een schoolgaande dochter (ze/we worden groot!). Dat betekent dat we vanaf nu vakanties te vullen hebben. Te beginnen met de paasvakantie. Gelukkig hadden we tijdens een druilerige decemberdag nogal impulsief een weekje zon geboekt voor week 2, dus die was al safe: check!

Restte er nog week 1 te overbruggen. Op Paasmaandag waren we allen samen thuis en daarna kon onze grootste meid drie dagen bij oma en opa terecht. Ze had er – zoals altijd – de tijd van haar leven. Ik kreeg foto’s doorgestuurd van Julie op haar loopfietsje in de tuin, van Julie met opa op de schommel en van Julie die frietjes zat te eten met sla (Het kind eet sla! Sla! Oma fier als een gieter, missie Julie sla leren eten geslaagd!).

Quality time met Julie

Op vrijdag kon Olivia naar de crèche en zo kon ik mijn 4/5-dagje voor het eerst sinds lang nog eens doorbrengen met de oudste alleen. We begonnen met het maken van Play-Doh pizza’s. Joske kreeg het bijna aan zijn hart toen ik hem een foto van het resultaat whatsappte. De witte en rode Play-Doh gemend! Inderdaad… What were we thinking. Living on the edge 🙂

Na de pizza trokken we onze jassen aan. Het stralende lenteweer vroeg om een testritje met de nieuwe loopfiets die vorige week geleverd werd door de paashaas. Al loopfietsend naar de winkel om de boodschappen voor het avondeten. Daar lagen ze te blinken: verse Belgische asperges. Het eten voor ’s avonds lag snel vast: asperges met Hollandaise, gerookte zalm, bieslook en verse puree.

Lunch met zijn drietjes

’s Middags hadden we met de werkende papa afgesproken voor een snelle lunch in Minor Treat, een vrij recent adresje in Merelbeke dat lovende kritiek kreeg in Goesting Magazine. Het lunchadresje zat dan ook bomvol en wij hadden helaas niet gereserveerd… Dan maar vlug iets anders gezocht.

We belandden uiteindelijk in een pop-up burgerzaak, Burgerzaken genaamd (What’s in a name…). Julie genoot met volle teugen van haar appelsapje en hamburger en vooral ook van het gezelschap van papa die zich bij ons vervoegd had. Ze vroeg een paar keer of Olivia ook nog zou afkomen. Ze heeft graag dat we ‘compleet’ zijn.

En ook me-time!

Op de terugweg, ikzelf al goed in het zweet gefietst, keek ik achterom en zag ik Julie ingedommeld in haar fietsstoel liggen, met de zon en een gelukzalige glimlach op haar gezicht. En het werd nog beter: we kwamen toevallig opa, oma en tante Leonie tegen die ook aan het fietsen waren en we gingen nog langs in de ‘olijvenwinkel’, waar Julie zelf haar olijfjes voor de vrijdagse apero uitkoos en er nog een snoep bovenop kreeg.

Thuisgekomen duurde het niet lang of Julie lag in dromenland in haar bedje (middagdutjes zijn de max). En zo maakte de quality time met de dochter plaats voor een beetje me time voor de mama. Lang leve de vakantie!

 

Quality time