Kookboek Healthy & Tasty

Het recept voor deze Thaise kokossoep komt uit het kookboek Healty & Tasty dat ik een tijdje geleden kreeg opgestuurd (één van de voordelen van foodblogger zijn :-)). En aangezien ik 2017 ben ingezet met het goeie voornemen om de betere versie van mezelf te worden (zie mijn vorige blogbericht), was het een welgekomen geschenk. Ik heb ondertussen al enkele gerechtjes uit het boek klaargemaakt en goedgekeurd.

Het boek is dat niet enkel een praktisch kookboek, maar bevat ook veel weetjes. Bij elk gerecht leggen de auteurs (twee voedings- en gezondheidsconsulentes) uit waarom één of meerdere ingrediënten uit het gerecht gezond zijn. Bijvoorbeeld: Paksoi verhoogt de weerstand, paddenstoelen zijn ontstekingsremmend, sojasaus is een gezonde tegenhanger voor het klassieke bouillonblokje, …

Je moet natuurlijk niet zo naïef zijn om te denken dat je van de griep zult genezen door veel Paksoi en paddenstoelen te eten, maar het boek geeft je wel een idee waarom veel groeten en fruit eten goed is voor je gezondheid. Iets wat we allemaal wel weten, maar dan wat meer wetenschappelijk onderbouwd.

Een ander gerecht uit het boek dat ik uittestte is bloemkoolcouscous.


Thaïse kokossoep

Aangezien ik alle ingrediënten voor de Thaise kokossoep in huis had, behalve de Paksoi, heb ik die vervangen door de andijvie die ik in mijn frigo had liggen. Een ander goed alternatief lijkt me om savooikool te gebruiken. Aangezien kokosmelk vrij veel vet bevat, gebruikt ik maar 250 ml ipv 400 ml. Aan jou de keuze…

Nodig:

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 handvol fijngesneden Paksoi (of andijvie of savooikool)
  • 2 el sesamolie
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el geraspte look
  • 1 à 2 el groene currypaste (naar wens)
  • 1 l groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk (250 ml volstaat ook)
  • enkele blaadjes koriander

Bereiding:

  • Verhit de sesamolie in een grote pot en voeg gember, look en uit toe.
  • Laat 4 minuten stoven.
  • Doe de groene currypaste erbij en laat nog even mee stoven.
  • Voeg de groentebouillon en de kokosmelk toe en laat 5 min koken.
  • Roer de Paksoi (of andijvie of savooikool) eronder en laat nog 2 min koken.
  • Breng op smaak.
  • Serveer met een blaadje koriander.

 

Thaise kokossoep