Desperate housewife

Op vrijdag werk ik niet en meestal ben ik dan het grootste deel van de dag huisvrouw (veel minder glamoureus dan de wanhopige types uit Hollywood). Op mijn to do lijstje: een paar machientjes was, het weekmenu opstellen, de boodschappen doen, het huis opruimen. Tot een paar weken geleden combineerde ik dat met het zorgen voor de kleinste spruit, maar sinds kort gaat ze op vrijdag naar de crèche en tracht ik tussendoor wat me-time te nemen (lees: schrijven aan mijn blog en/of werken aan mijn lijf).

Ik probeer zoveel mogelijk in mijn vrije vrijdag te proppen, zodat we de rest van het weekend aan leukere dingen kunnen spenderen. Ik vraag mij dikwijls af hoe full time werkende mama’s het doen. Respect!

Zussendagje in Antwerpen

Deze vrijdag was anders. Sinds een paar jaar is hebben mijn zus en ik de traditie om elkaar op een verjaardagslunch te trakteren. Dit jaar had Leo het zalige idee om er een hele dag van te maken. Een zussendagje in Antwerpen dan nog wel, jeej! Gemakkelijker gezegd dan afgesproken. (Ik verjaar eind januari…). Telkens we wilden afspreken was er wel een of ander (crèche)virus dat er een stokje voor stak.

Toen we een paar weken geleden 28 april prikten, zag ik mezelf al op een zonovergoten terrasje zitten, met een cocktail in de hand en zonnebril op de neus. Maar de aprilse grillen hadden duidelijk andere plannen, maar niets kon ons tegenhouden en al zeker het weer niet. Who needs sun on a shopping day anyway?

Capuccino van Starbucks

Onze eerste tussenstop was het station Gent-Sint-Pieters. Is er een betere manier om op je trein wachten dan met een cappuccino in de hand? Zo eentje met vers opgeklopt melkschuim van een paar centimeter hoog? Ik denk het niet! Het was mijn eerste Starbucks ever en hij heeft gesmaakt.

Lunch bij Yam Thai

Het was zooo leuk om nog eens een dagje te gaan shoppen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een volledige dag gaan winkelen ben, niet in Gent en al zeker niet in Antwerpen. Het lunchadresje bleef tot de middag een verrassing voor mij. Het was nog een eindje wandelen vanaf de Meir en onderweg begon ik meer en meer zin te krijgen in Oosters.

Lucky me, want Leo had gereserveerd in Yam Thai, het Thaise restaurant van Nathalie Meskens. We kozen voor een frisse salade van kip (mmm de smaak van knapperige rauwe groentjes, gegrilde kip, limoen, koriander, cashewnoten), voor een red curry met eend en voor gewokte groentjes met oestersaus. Een excellente combinatie van smaken, volgens de serveuse. We gaan haar niet tegenspreken. Het was echt verrukkelijk. In deze Yammie Thai komen we nog eens terug! (helaas bestaat het restaurant ondertussen niet meer)

Servies please

Na de lunch wandelden we nog wat rond in de hippe Zuiderbuurt en kochten we allebei een mooi setje Serax-servies. Het is voor mij met servies zoals met kleren, ik kan er nooit genoeg van krijgen. A thing of beauty is a joy forever. Toch? Bovendien is foodbloggen een ideaal excuus… So I tell myself. Onze laatste stop was een boekenwinkel. Ook gevaarlijk terrein voor mij (kookboeken!). Gelukkig had ik mezelf al lang een Ottolenghi beloofd, dus had ik ook voor die aankoop het ideale excuus!

Kaffeenini

We sloten de dag af zoals we begonnen waren, met een lekkere cappuccino. Joske, die vrijdag toevallig in het Antwerpse was, sloot mee aan in de trendy koffiebar Kaffeenini. Hij keek bedenkelijk toen Leo en ik discussieerden over welk stuk taart we zouden delen. Het werd worteltaart en de serveuse begreep ons meteen. Twee vorkjes? Taart delen is duidelijk een vrouwending 🙂

 

Zussendagje in Antwerpen

Een geslaagd zussendagje in Antwerpen me dunkt!