Nieuw op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze coronatijd, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren.

Met wie hebben we de eer?

Jelle Beeckman. 31 jaar. Papa van Fauve. Naar West Vlaanderen geëmigreerde Gentenaar. Spreekt met een Gentse R en een Westvlaamse G. Schrijft als dyslecticus af en toe eens een T teveel achter de D. Stagename: The Messy Chef.

Wat doet The Messy Chef?

Samen mijn broer Hans run ik een foodtruck ‘The Messy Chef(s)’ gespecialiseerd in Belgische streetfood. Nostalgische gerechten, met de warmte van de nu verboden knuffel van de bomma, in een nieuw en sexy streetfoodjasje.

Daarnaast doe ik als gepassioneerd blogger ook aan receptontwikkeling, styling en fotografie. En sinds kort ben ik ook auteur van een eigen kookboek: ‘The Messy Chef’- Lekker normaal, abnormaal lekker komt eind april uit.

Kunnen we iets doen voor The Messy Chef in deze corona tijd?

Wat een topjaar zou moeten worden met de foodtruck, met erg veel boekingen, zal helaas een zure appel worden. Een groot verlies aan omzet enerzijds, maar vooral een gemis aan leuke verhalen, prachtige mensen en vooral erg veel gezelligheid.

Binnenkort komt mijn eerste kookboek ‘lekker normaal, abnormaal lekker’ uit. Het is maar zeer de vraag of boekenwinkels tegen dan open zullen zijn, maar ik hoop dat de mensen online bestellen of via mij. Ik werk alvast aan een eigen webshop.

Wat kan je doen? Alvast je feestje voor volgend jaar boeken? En zodra het kan: mijn kookboek bestellen! Via de online boekhandel of via mijn webshop.

The Messy Chef

Vertel eens over dat kookboek van The Messy Chef!

Het is een kookboek vol lekkere, snelle en makkelijke gerechtjes met de nadruk op ontspannen in de keuken staan. Geen safaritochten om dat ene ingrediënt te vinden, maar lokale producten.

De recepten zijn afgekruid met best wat humor en toffe verhalen. Het is de bedoeling om de lezers te inspireren,  te doen lachen, aan het denken te zetten, een gesprek aan te knopen, etc.  Geen moetjes, maar magjes. En misschien komt dat nu meer dan ooit wel eens van pas!

Waar kunnen we The Messy Chef volgen op social media?

Heb je een tip om deze quarantaine-tijd draaglijker te maken?

Maak van het keukenmoment weer iets leuk. Neem je tijd om nog eens wat lekkers klaar te maken samen met je gezin. Zet de man of vrouw die anders nooit kookt of kan koken door werkverplichtingen ook eens aan het werk.

Dit is het ideale moment echt tijd de nemen om samen aan tafel te kruipen. Om je lievelingsgerechten op tafel te zetten, herinneringen aan die gerechten boven te halen maar ook om nieuwe verhalen en herinneringen te creëren. Je hebt er vermoedelijk lang genoeg voor in de winkel moeten staan aanschuiven, dus neem je tijd en creëer tafelgezelligheid.

The Messy Chef The Messy Chef The Messy Chef