Kookboek Healthy & Tasty

Het recept voor deze bloemkoolcouscous komt uit het kookboek Healty & Tasty dat ik een tijdje geleden kreeg opgestuurd (één van de voordelen van foodblogger zijn :-)). En aangezien ik 2017 ben ingezet met het goeie voornemen om de betere versie van mezelf te worden (zie mijn vorige blogbericht), was het een welgekomen geschenk. Ik heb ondertussen al enkele gerechtjes uit het boek klaargemaakt en goedgekeurd.

Een ander gerecht uit het boek dat ik al uittestte is Thaise kokossoep.


Bloemkoolcouscous

Hieronder geef ik het originele recept voor bloemkoolcouscous uit het boek. Ik voegde zelf aan de dressing een beetje limoensap toe en enkele druppels sesamolie.

Als je geen rijstazijn of mirin in huis hebt, kun je ook gewone azijn gebruiken en wat honing of agavesiroop.

Als ik een dressing maak, dan proef ik die altijd voor ik ze toevoeg aan het gerecht en pas ik aan tot de smaal goed zit (meer zoet, meer zuur, meer zout, …).

Nodig:

  • 3 el sesamzaadjes
  • ½ rode puntpaprika (of een gewone rode paprika), fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille of kervel, fijngehakt (ik gebruikte dille)
  • 75 g rozijnen (enkele minuten geweekt in lauw water)
  • 300 g bloemkool

Voor de dressing:

  • 1 el sojasaus
  • ½ el rijstazijn
  • 1 el mirin
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl geraspte gember
  • peper en zout

Bereiding:

  • Spoel de sesamzaadjes onder stromend water en laat ze even opdrogen.
  • Rooster ze zonder vetstof in een pan tot ze springen.
  • Hak de bloemkool met een keukenmachine fijn tot de grootte van couscous.
  • Meng de bloemkool met de paprika, de verse kruiden en de rozijnen.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing samen.
  • Schenk de dressing over de salade en serveer.

 

Bloemkoolcouscous