Zoek je nog een lekker taartje voor dit weekend? Deze yoghurtcake met fruit is the way to go! Ideaal voor “luie bakkers” als ik, die niet graag hun weegschaal bovenhalen!

Kies in dit seizoen voor schijfjes appel of peer. Of heb je niets in huis (zoals ik vorig weekend), snuister dan eens in je voorraadkast. Ik ging voor kersen uit een bokaal en ananas uit blik. Het sap van de kersen dikte ik in met wat vanillepuddingpoeder en goot ik als een soort van afdekgelei over de cake. Je kun hetzelfde bekomen met een lepel confituur die je verdunt met een scheutje water en even opwarmt in de microgolfoven.

Het recept van de yoghurtcake met fruit komt uit het kookboek Het recept van mijn leven van Zorgbedrijf Antwerpen. Een hartverwarmend boek waarin senioren herinnering delen aan de hand van recepten en verhalen.


Nodig voor de yoghurtcake met fruit

  • 1 glas yoghurt
  • 1 glas suiker
  • 2 glazen bloem
  • 2 eieren
  • fruit naar keuze

Bereiding  yoghurtcake met fruit

  • Meng alle ingrediënten in een kom
  • Vet een bakvorm in en bestrooi met bloem
  • Doe het deeg in de bakvorm
  • Versier met het fruit
  • Bak 25 à 30 min op 180°C
  • Werk evt. af met amandelschilfers

Yoghurtcake met fruit