Deze pasta met een peterseliesausje is gebaseerd op een recept van Pascale Naessens, waaraan ik een paar ingrediënten toevoegde. Ik gebruikte citroensap in het peterseliesausje (lekker fris) en garneerde het bord met rucola (om wat extra groenten te hebben). En aangezien er bij ons zelden pasta gegeten wordt zonder Parmezaanse kaas, kon ook die niet ontbreken bij dit gerecht. Not so Pascale Naessens, maar wel heel lekker!

Nodig voor de pasta met een peterseliesausje:

  • Spaghetti of linguini
  • 400 g oesterzwammen
  • 2 bosjes bladpeterselie of 1 potje krulpeterselie
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • pijnboompitten
  • (optioneel) rucola
  • (optioneel) Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Maak het peterseliesausje: mix de peterselie met de knoflook, de olijfolie en het citroensap. Gebruik voldoende olijfolie tot je een glad sausje hebt.
  • Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze op hoog vuur krokant in olijfolie of boter. Goed kruiden met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitjes in de pan (zonder vetstof).
  • Kook de pasta al dente.
  • Garneer je bord met pasta, peterseliesaus, oesterzwammen, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
  • Smullen maar!

Pasta met een peterseliesausje

Servies van Serax, gekocht tijdens mijn Zussendagje in Antwerpen.