Nieuw op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze coronatijd, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren.

Met wie hebben we de eer?

Laura van Madam Bakster. Tijdelijk omgevormd tot Madam Boxter 🙂

Wat doet Madam Bakster?

Wij zijn een gezonde, plantaardige bakkerij met de focus op desserts zonder room, boter, geraffineerde suiker of tarwe. Alle ingrediënten die je normaal gezien in patisserie terugvindt, vervangen wij door gezondere alternatieven zoals havermout, boekweit, dadels, kokossuiker (in beperkte mate) of fruit.

Hoe gaat het met Madam Bakster in deze corona tijd?

We hebben de hele crisis op de voet gevolgd. Heel snel werd duidelijk dat we de bakkerij zouden sluiten. Hoewel bakkerijen open mogen blijven, leek ons dat niet veilig. En het voelde voor mij ook niet juist aan om via social media mensen massaal aan te moedigen om toch bij ons langs te komen. Nu is het moment om ons met zijn allen in te zetten voor een goede gezondheid en het indijken van het virus. En die boodschap wilden we mee uitdragen.

Alleen kon ik door die beslissing ’s nachts niet slapen. Al onze workshops en catering voor de komende periode zijn geannuleerd. Bovendien is de zomer altijd een rustige periode voor ons en moeten we in het voorjaar echt een reserve inbouwen. Dus er hoeft niet veel te gebeuren of deze crisis kan echt een ramp zijn voor ons.

Madam Bakster

Vertel eens over Madam Boxter!

Stilletjes aan maakte onze angst plaats voor creativiteit. We vormden Madam Bakster om tot Madam Boxter, een service waarbij we onze producten aan huis te leveren. Concreet kun je volgende zaken bestellen in onze webshop:

  • Bak-het-zelf koekjesbox: goed voor 50 guiltfree koekjes!
  • Bak-het-zelf brunchbox om zelf pannenkoeken, appelcrumble en granola te maken
  • Granolabox met 3 soorten granola

In groot Gent leveren we ook verse boxen aan huis:

  • Brunchbox: dagverse lekkernijen om thuis samen van te genieten
  • Verwenbox: een lockdown-overlevingspakket met onze beste producten

Waar kunnen we jullie volgen op social media?

Heb je een tip om deze quarantaine-tijd draaglijker te maken?

Geniet van de tijd om dingen te doen die je al heel lang had willen doen. Mijn lijstje is alvast eindeloos. En onthoud: ooit zullen we bij onze kleinkinderen kunnen pochen over de grote Corona-crisis in het jaar 2020. Hoe cool is dat? 😉

Madam Bakster Madam Bakster

Lees hier het interview met Jelle van The Messy Chef.