In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren.

Vandaag: Isabelle en Hélène van De Lozen Boer, een zaak die vooral bekend is van haar warme gastvrijheid en verfijnde keuken.

 

Met wie hebben we de eer?

Wij zijn tweelingzussen Isabelle en Hélène. Samen met onze broer Nicolas en onze ouders runnen wij De Lozen Boer in Lochristi.

Wij hebben een restaurant, twee grote feestzalen en 6 kleinere zalen, waaronder onze Cottage waar we maandelijks op zondag een luxe-ontbijt serveren.

Je kunt bij ons ook overnachten in onze poolhouse bij het zwembad of in een van onze zes gastenkamers met ontbijt. Daarnaast verkopen we ook wijn en ons nieuwste project is een kunstgalerie.

In de toekomst willen we ons naast privéfeesten ook meer op bedrijfsevenementen gaan focussen.

 

 

Een zaak met naam en een rijke geschiedenis!

Absoluut. Het begon allemaal bij onze grootouders die hier vanaf 1955 een baancafe en tankstation uitbaatten. Door de befaamde kookkunsten van mijn grootmoeder kwam er al snel vraag naar de eerste banketten.

Vanaf zijn 18 jaar nam papa de fakkel over en tilde hij het restaurant naar een hoger niveau.  Hij heeft samen met mama het domein en het bedrijf vormgegeven.

Wij, de drie kinderen, zijn ongedwongen in het bedrijf gekomen en doen ons werk met volle overgave. De Lozen Boer is een echte familiezaak met de onoverkomelijke ups en downs.

 

Wat doet De Lozen Boer in deze coronatijd?

De hele coronatijd is voor ons een periode geweest van herstructurering, creativiteit en automatisering. Dat het zwaar is, valt niet te ontkennen, maar we doen ons best om positief te blijven.

We doen take away, zoals veel collega’s, maar niet elke week. We bekijken wat de beste dagen zijn en maken dan ons aanbod bekend via een mailing en via onze social media.

Tijdens de eindejaarsperiode gaan we all the way met twee verfijnde menu’s en verschillende à la carte gerechten. We willen onze klanten thuis een echte restaurantervaring bieden zoals ze gewoon zijn bij De Lozen Boer. Al hopen we hen natuurlijk snel weer ‘in het echt’ te mogen verwelkomen!

Onze take away voor het eindejaar kun je op onze website bekijken en bestellen (afhaal kerstafhaal oud/nieuw).

 

Waar kunnen we De Lozen Boer volgen op social media?

 

Een tip in deze bijzondere coronatijd? 

Structuur behouden, maar naar een rustiger tempo brengen. Deze periode zien als een nooit geziene tijd om dingen aan te pakken. Back to basics en beseffen dat we het met minder ook kunnen doen. En vooral: bezig blijven!

 

De Lozen Boer De Lozen Boer

 

Vond je dit een interessante blogpost en wil je nog meer foodies leren kennen? Er staan ondertussen al verschillende “Foodies in de kijker” online. Check it out!