In Coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren. Vandaag: Virginie van A Spoonful of Happiness en Studio Food Stories.

Met wie hebben we de eer?

Met Virginie. Gebeten en bezeten door lekker eten. Een beetje gek, maar altijd met de voetjes op de grond. Altijd honger. Professionele genieter van het leven. Wabi Sabi. Koffiedrinkende niet-hipster in hipster koffiebars. Chaotische dagdromer. Tikkende ideebom. Liefde voor woorden. Ottolenghi groupie. Spring in’t veld.

Wat doe je allemaal?

Het begon allemaal met mijn food blog A Spoonful of Happiness in 2015. Ik raakte steeds meer gefascineerd door food fotografie & styling en 5 jaar later heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Onder de naam Studio Food Stories werk ik als freelance food fotografe, styliste en receptontwikkelaar.

Ik gaf tot einde 2019 workshops food fotografie met smartphone, maar toen kwam corona. Hierdoor besloot ik mijn workshops te digitaliseren en zo ontstond de E-course Food Fotografie & Styling. Via mijn online platform leer ik je via  video’s alles over food fotograferen en stylen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is jouw smartphone.

A Spoonful of Happiness

Wat kunnen we voor je doen in deze corona tijd?

Intussen ben ik ook auteur van het boek ‘Pimp Your Food’, een boek waarbij de focus ligt op hoe je gerechten laat schitteren op foto met jouw smartphone. Als je het mij vraagt is het de perfecte periode om mijn boek aan te schaffen, want door de lockdown, hebben we nu extra tijd om creatief bezig te zijn.

Wie liever via video’s leert, kan zich inschrijven voor mijn E-course Food Fotografie & Styling.

Waar kunnen we je volgen op social media?

  • Instagram: @a_spoonful_of_hapiness of via deze link.

Heb je een tip om deze bijzondere tijd draaglijker te maken?

Probeer je vooral niet druk te maken en geniet van deze extra tijd die je kan spenderen aan jouw passies.
A Spoonful of Happiness A Spoonful of Happiness

Vond je dit een interessante blogpost en wil je nog meer foodies leren kennen? Er staan ondertussen al verschillende “Foodies in de kijker” online. Check it out!