Cheesecake? Fan! Kersen? Lekker! Witte chocolade? Yes, please! Cave? Fill me up!

Dus toen ik dit recept voor cheesecake in een potje tegenkwam op de blog Oh My Foodness, wist ik meteen dat dit een toppertje zou worden. En ja, het was een schot in de roos op mijn verjaardagsbrunch!

Wat we nog aten op die brunch, lees je hier.

Ook fan van cheesecake? Probeer dan zeker ook eens deze recepten:


Nodig voor de cheesecake in een potje:

(voor 6 potjes)

  • 100 ml slagroom
  • 150 ml cava
  • 300 gr witte chocolade
  • 500 gr roomkaas (Philadelphia)
  • 150 gr havermoutkoekjes (Delhaize) of digestive koekjes (Albert Heijn)
  • 1 pot kersen op sap + een pakje vanillepuddingpoeder  (Imperial)
  • of: 1,5 blik vlaaivulling kersen van HAK

Bereiding kersen:

In het originele recept wordt kant-en-klare ‘vlaaivulling kersen’ gebruikt, maar aangezien ik niet wist waar ik die kon kopen, heb ik die zelf gemaakt met een pot kersen op sap en een pakje vanillepuddingpoeder (zoals mijn mama het altijd doet als we fricandon met krieken eten).

Ondertussen heb ik gehoord dat je die vlaaivulling in de Delhaize kunt kopen (van het merk HAK). Als je dus kant-en-klare ‘vlaaivulling kersen’ gebruikt, kun je deze stap overslaan.

Zoniet, dan kun je de kersen best ruim op voorhand bereiden (zodat het geheel goed afgekoeld is):

  1. Los in een kopje een lepel puddingpoeder op in een scheutje kersensap.
  2. Verwarm de pot kersen en de rest van het sap in een steelpannetje tot het kookpunt.
  3. Voeg het opgeloste puddingpoeder toe tot de gewenste dikte en laat even doorkoken.
  4. Laat de ingedikte kersen vervolgens volledig afkoelen.

Bereiding cheesecake in een potje:

  1. Doe de slagroom, cave en witte chocolade bij elkaar in een steelpannetje.
  2. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten. Laat even afkoelen.
  3. Klop de roomkaas in een kom luchtig.
  4. Meng het slagroommengsel met de roomkaas.
  5. Verkruimel de biscuits (met een deegrol of een blender).
  6. Schep twee eetlepels koekkruimels in ieder glaasje.
  7. Schep hier twee eetlepels kersen bovenop.
  8. Verdeel het slagroom/roomkaasmengsel over de potjes.
  9. Zet minstens 3 uur in de frigo om op te stijven.

De champagne uit het originele recept voor cheesecake in een potje verving ik door cava.

 

Cheesecake in een potje

Tags: