Het taartenmerk Tarte à Moi gaat dit jaar weer op zoek naar een nieuwe lekkernij voor haar assortiment. Ik waagde mijn kans met Rocky Roads: chocoladesnoepjes met marshmallows, noten en koekjes. Zoveel lekkers én nog eens fotogeniek ook, ik dacht dat ik het recept voor succes gevonden had…

Helaas pindakaas, dit jaar werd ik niet geselecteerd. Wil je de rocky roads eens proeven, dan zul je ze dus zelf moeten maken. Gelukkig is het recept a piece of cake of neen, chocolate 🙂


Nodig voor de Rocky Roads:

  • 40 g pistachenoten
  • 40 g (gezouten) amandelen
  • 100 g petit beurre koekjes, in stukjes
  • 70 g marshmallows (kleine of gewone in stukjes)
  • 300 g fondant chocolade
  • 100 g goeie boter
  • 2 el zoete siroop (honing, agave, ahorn, …)

Bereiding Rocky Roads:

  • Smelt de chocolade met de boter en de siroop op een laag vuurtje.
  • Bekleed een kleine bakvorm of een plastic bakje met bakpapier.
  • Doe de noten, koekjes en marshmallows in de bakvorm.
  • Giet het chocolademengelse erbij en verdeel alles goed.
  • Plaats minimum 2 uur in de koelkast.
  • Haal de blok chocolade uit de vorm en snij hem in blokjes.
  • Genieten maar!

Tips:

  • Ik hou van de combinatie chocolade en zoute amandelen, maar ben je daar geen fan van, gebruik dan gewone amandelen (of andere nootjes).
  • Ook lekker met witte chocolade of melkchocolade. Gebruik dan geen zoete siroop.
  • Wees creatief en vervang een deel van de noten of koekjes door smarties, gedroogde vruchten, … Zorg wel dat de verhouding chocolade vs snoepgoed/noten niet te veel afwijkt, zodat het geheel niet uiteenvalt.

 

Rocky Roads

IMG_2283

Andere zoete gerechtjes op de blog vind je hier.

 

 

 

 

Tags: