De voorbije twee weken was het hier wat stiller wegens een goed gevulde agenda. Een paar hoogtepunten…

Veganistische kooklessen

Ik heb mij ingeschreven voor een paar kooklessen bij Avalon in Gent (nu De Avalonhoeve in Oosterzele). Mijn inwijding in het veganistische koken! Wie de carnivoor/kaaslover waarmee ik samenleef kent, fronst nu wellicht de wenkbrauwen, maar ik wilde mij graag eens verdiepen in een aantal nieuwe smaken en combinaties.

De eerste twee kooklessen (‘sausjes, dips en dressings’ en ‘frisse salades’) waren heel leerrijk en lekker. Zelfs Joske wist de gerechtjes die ik thuis maakte te appreciëren, al moet ik wel toegeven dat ik ze bij een BBQ serveerde. Tja, ik ken mijn Pappenheimer…

Spinning!

Ik ben aan het sporten! Sinds een paar weken ga ik op dinsdagavond naar de spinningsessie die bekend staat als ‘de pittige les voor gevorderden’. Ik noem het zelf vooral ‘afzien in het kwadraat’. De good times zijn ver zoek wanneer ik in mijn kletsnatte t-shirt de laatste minuten staande klim afwerk. (Ja, op het vlak van terminologie ben ik al een echte pro). Gelukkig maken de sauna en de zalige nachtrust achteraf veel goed.

Date met Matt & Nikè

Ik had een date met twee ex-collega’s/vrienden. Ik ging lunchen met Matt (mijn collega op de Ugent, bij het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten) en ik kreeg bezoek van Nikè, mijn partner-in-crime bij Roeland vzw.

Nikè verliet mij op het werk voor een Braziliaans avontuur, maar stond dankzij de liefde snel weer op Belgische bodem. Gezien de hoogzwangere toestand waarin ze vorige zaterdag een koffietje kwam drinken op mijn terras, bleek het nog niet zo’n slechte beslissing ook.

Met Matt ging ik lunchen in het STAMcafé op de Bijlokesite. Het is er zalig zitten in een mooie omgeving en dito interieur. Ik ging voor de gravad lax met venkelslaatje en yoghurtdressing. Heel mooi gepresenteerd en lekker van smaak, maar voor een goede eter als ik een (te) kleine portie. Gelukkig hebben ze ook lekkere koffie en een assortiment taartjes op de toog. Problem solved 🙂

Ladies Night

Het was nog eens tijd voor een ladies night. Samen met mijn vriendinnen Jess, Emely en Tine was ik weer even 16 tijdens een concert van Clouseau. Zalig om mee te brullen met enkele oude klassiekers. Niet te geloven dat Anne op 1 stond in het jaar dat we onze eerste communie deden. Ik speelde het toen grijs op mijn zelfgemaakt cassette (opgenomen van de Vlaamse top 10!). En de Koen… hij mag er 25 jaar later nog altijd zijn :-). Dat vonden die andere 3000 vrouwen in de zaal trouwens ook. Zeker weten.

Boudewijnpark

De dag erna ging ik (met kleine oogjes) op nostalgische uitstap met de ‘familie eet’. Mijn tante en nonkel verrasten ons voor hun 35-jarige huwelijk met een dagje Boudewijnpark. Amusement voor groot en klein! Ik ontdekte 1) dat ik nog steeds kan gillen als vroeger 2) dat dat komt doordat ik nu veel meer schrik heb dan vroeger 3) dat mijn dochter dat niet zo fijn vindt (Mama, ik wil eruit!).

Ook op vlak van eten was het a trip down memory lane: ’s middags lunch met pistoleetjes en ’s avonds als afsluiter naar de frituur. Voelde ik mij de avond ervoor nog 16, dan was ik die zondag terug 6. Alleen jammer dat ik niet meer in het bootje met de dolfijnen mocht zitten…

Hamburger BBQ

Toen de veganistische lesgeefster in kookles 2 vroeg wie er al een paar gerechtjes uit kookles 1 geprobeerd had, vond ik het een beetje schaamtelijk dat ik mijn vinger niet in de lucht kon steken. Daar bracht ik na de tweede kookles verandering in. Op een vrijdagavond kwam mijn zus bij ons eten en aangezien zij ook een echte foodie is, besloot ik een paar nieuwe recepten uit mijn kookles uit te proberen. Ik serveerde ze bij zelfgemaakte hamburgers op de BBQ. De recepten vind je in dit blogbericht.

Life happens - juni 2016 Life happens - juni 2016