Deze Dark ’n Stormy cocktail met rum en ginger beer dronk ik vorige week voor het eerst op het #Delhaizeinspiration Summer Event. De uitnodiging voor het event deed me meteen dromen van een warme zomeravond, op een prachtige locatie, met een cocktail in de hand en hapjes à volonté. (Als het op feesten aankomt, dan ben ik goed in wishful thinking…) De verwachtingen waren hoog, maar ze werden ook ingelost! Alleen de zon was niet van de partij, maar die laat zich helaas niet bestellen… (Kan iemand daar eens iets op verzinnen a.u.b.?)

Samen met mijn compagnons de route Annelies van Een lepeltje lekkers en Myriam van Hap & Tap kwam ik aan in Beersel, op een locatie waar ik met veel plezier eens een weekje op vakantie zou gaan.

En het werd nog beter: in dit decor stond een barman cocktails te shaken! Jaja, shaken not stirred. Waarom dit chique feestje? Delhaize bestaat 150 jaar en wil dat o.a. vieren met ‘flavours of the world’, een reeks producten uit de wereldkeuken. En welk beter testpubliek dan een gezelschap van (food)bloggers? Ik ga dat niet ontkennen 🙂

Fan van cocktails? Probeer dan ook eens deze cocktail met gin en pomelmoes.

 

Cocktail met rum en ginger beer


Dark ’n Stormy cocktail

Eerlijk is eerlijk, ik had de barman carte blanche gegeven, maar de eerste cocktail die hij voor mij maakte, beviel me niet. Ik vond het een zeer mannelijke cocktail en bij navraag bleek er een exclusieve tequilla met een lichte turfsmaak in te zitten. Not my cup of tea, maar ik ken wel een paar whisky-liefhebbers die deze cocktail eens moeten uitproberen!

De tweede cocktail daarentegen… Oh ja! De combinatie van rum en gember is zooo lekker! Voor wie nog niet overtuigd is: twee dagen na het event ben ik al om een fles Indonesia rum en wat flesjes Fentimans ginger beer gereden. Deze gepimpte versie van mojito zal hier deze zomer af en toe als apero geserveerd worden!

Nodig:

(voor 1 cocktail met rum en gingerbeer)

  • 1 flesje Fentimans ginger beer (enkel te koop bij Delhaize)
  • 50 cl rum
  • sap van ½ à 1 limoen (naar smaak)
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 takje munt
  • ijsblokjes

Bereiding:

Meng alle ingrediënten (behalve het ginger beer) in een shaker en shaken maar! Giet het mengsel in een glas (gevuld met een paar ijsblokjes) en leng aan met het ginger beer. Ik gebruikte ongeveer ¾ van een flesje. Voor een wow-effect versier je je glas met een paar schijfjes appelsien en een takje munt.

Tips Dark ’n Stormy cocktail:

  • Wil je een alcoholvrij alternatief? Mix 1 flesje ginger beer en 1 flesje Crodino in een glas met ijsblokjes. Serveer met een schijfje appelsien en wat verse munt. Het ginger beer zwakt de zoete smaak van de Crodino wat af en maakt de cocktail zelfs een beetje ‘pikant’.
  • Voor een snelle versie, kun je de limoen en munt vervangen door een scheutje fruitsap ‘Cuba’ (te vinden in de versafdeling van Delhaize).

Bedankt Delhaize en Parlez dat ik erbij mocht zijn op het verjaardagsfeestje! Op naar de volgende 150 jaar 🙂

 

Cocktail met rum en ginger beer Dark 'n Stormy cocktail

Dark ’n Stormy cocktail: cheers!