Vorig weekend – een weekendje Gent voor Joskes verjaardag – was er eentje om in te kaderen! Twee zonovergoten dagen met lekker eten, warme vriendschap en vrolijke dochters.

Op zaterdagvoormiddag ging ik fitnessen (yeps, we’re back on track…) en terwijl ik mezelf in het zweet aan het werken was, zorgde Joske voor twee versgewassen dochters. Gaan sporten en delegeren, een geslaagde combinatie 🙂 ‘s Middags aten we samen verse pistoleetjes. (Er is ook een frituur tegenover de fitness, maar dat zou er misschien toch wat over geweest zijn…)

Tijdens het middagdutje van de meisjes (zalig zij die nog tegelijk middagdutjes doen) ging ik nog even op bezoek bij mijn metekindje Theo, want – shame on me – het was al twee weken geleden dat ik de kleine sloeber nog eens in mijn armen had. We konden zelfs buiten op het terras zitten (met een pateeke erbij, shhhtt). Zalig, zo’n Indian Summer!

Terug thuis (wel met de fiets!) was het tijd om naar Baaigem te vertrekken. Daar zaten opa en oma ons al buiten op het terras op te wachten. De meisjes konden niet snel genoeg uit hun autostoel zijn. Naar opa en oma gaan is voor hen een beetje zoals naar een kruising tussen Plopsaland, de Fun en een snoepwinkel gaan. En ook voor ons was het dikke fun, want zij bleven er logeren en wij hadden een grotenmensenavond in het mooie Gent op het programma.


Weekendje Gent: G&T tasting, lasagne en brunch

Sinds Joske en ik samen zijn (nu toch al zo’n 17 jaar) verras ik hem elke verjaardag met een etentje. Je zou denken dat de surprise er na al die jaren af is, maar het lukt me nog elke keer. (Je zou je ook kunnen afvragen wie van ons twee het naïefste is…).

Het werd een supergezellige avond in Gent met de vrienden: een terrasje bij Godot (beste Cosmopolitans van Gent), een kleine G&T tasting bij Proof en een etentje bij Eat Love Lasagne. Dat nieuwe adresje bleek een schot in de roos. Bij het aperitief kregen we antipasti (gazpacho, platbrood met humus en gefrituurde groenten), daarna volgden een 6-tal verschillende lasagnes om te sharen en als dessert kregen we huisgemaakte tiramisu en wafeltjes.

De volgende ochtend werden we gewekt door een vrolijke fanfare onder de schaapstal en zochten we een plekje om te ontbijten. Het werd Wasbar op de Korenmarkt, want daar konden we buiten in de zon zitten (en moesten we zelfs vragen om de terraswarmer uit te zetten). De brunch à volonté was lekker, maar de bediening … Laat ons zeggen dat we extra lang van het zonnetje konden genieten 🙂


Na het weekendje Gent: een lege frigo 🙂

Met zo’n goedgevulde zaterdag was er van huishoudelijke taken niet veel in huis gekomen. Lees: de frigo was zondag bij thuiskomst zo goed als leeg. Ai, paniek in Joskes ogen: Wat gaan we vanavond eten? Maar geen nood: er was nog een halve savooikool (want op vrijdag aten we savooirolletjes van Jeroen Meus), ik had bij mijn ouders een paar zakjes pompoen meegekregen en ik heb een goed gevulde voorraadkast.

Als er iets is wat ik graag doe, dan is het à l’ improviste koken. Ik maakte pompoen/paprikasoep (met gegrilde paprika uit een bokaal) en gevulde savooirolletjes met een tomtensausje en feta (die hebben we altijd in huis, net als een blok Parmezaanse kaas). Ik vind het best wel grappig hoe mijn Jeroen Meus savooirolletjes van de vrijdag tot savooirolletjes à la Pascalle Naessens op zondag leidden. Nu nog een echte Pax Culinaire 😉

 

Weekendje Gent

Ontbijt bij Wasbar

Weekendje Gent

Pompoen-paprikasoep à l’improviste

Weekendje Gent

Savooirolletjes met tomatensaus en feta