Deze pompoen-paprikasoep is mijn to go soepje wanneer ik amper verse groenten in huis heb. Pompoenblokjes heb ik altijd in de diepvries (danku hoflveranciers ma en pa) en een bokaal gegrilde paprika’s staat standaard in mijn voorraadkast, net als enkele bollen ajuin en look.

Zo’n bokaal gegrilde paprika’s is echt handig om in huis te hebben, bijvoorbeeld als antipasti bij de apero, voor een snelle pastasaus (zie recept savooirolletjes) of voor een zelfgemaakte dipsaus (mixen met philadelphia en look).

Vind je de soep wat te zoet? Voeg dan nog een blik gepelde tomaten toe.


Nodig voor de pompoen-paprikasoep

  • +/- 750 g pompoen (butternut)
  • een 4-tal gegrilde paprika’s uit een bokaal (of 2 verse rode paprika’s)
  • 1 rode Spaanse peper (of wat sambal oelek of wat cayenne peper)
  • 2 grote ajuinen
  • 1 teen look
  • (optioneel) 1 soeplepel tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes (kip en/of groenten)

 Bereiding pompoen-paprikasoep:

  • Versnijd alle groenten tot ‘soepformaat’ (hoeft niet té fijn, behalve de peper en look)
  • Stoof de ajuin en look aan in wat olijfolie.
  • Voeg de Spaanse peper toe (of wat sambal oelek/cayenne peper)
  • Voeg de paprika’s en pompoen toe en roer om.
  • Zet onder water en breng aan de kook.
  • Voeg 2 bouillonblokjes toe (en evt. wat tomatenpuree)
  • Laat een 15 à 20 min. koken en mix dan glad.
  • Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.
  • Tip: serveer met wat kerstomaatjes (in kwartjes) en wat gedroogde ajuintjes

pompoen-paprikasoep