Mijn blogavontuur begon in 2016 met de blog www.goodfoodgoodpeoplegoodtimes.com. Een hele mondvol, indeed. Meteen ook de reden waarom ik een paar jaar later besloot om een naamsverandering door te voeren. Share My Food werd een feit. Die naam is gemakkelijker te onthouden en is bovendien ook de naam van mijn zaak (die na verloop van tijd voortvloeide uit de blog).

Toch vond ik het zonde om de tekst “Good food, good people, good times” te laten verloren gaan. Bij deze krijgt hij dus een plaatsje op de nieuwe blog!


Good food

Waarom ik zo graag kook? Gewoon, omdat ik zo graag eet. Dat is al zo van kleins af. Ik groeide op in de familie ‘eet’ met een papa die verse groenten kweekte en een mama die elke dag verse kost op tafel toverde, met veel gezonde groentjes (zoals ze het nog steeds met veel enthousiasme zegt). Al bakte ze ook wel elke zondag een taart, samen met meme, onze mater familias en een foodie in hart en nieren nog voor dat woord was uitgevonden. Ook zus is een echte keukenprinses die kooklessen volgt en een eigen kookklubje heeft. Lekker en (meestal) gezond eten, it runs in the family.


Good people

Eten is voor mij onlosmakelijk verbonden met goed gezelschap. Als anderen genieten, geniet ik ook, zowel achter mijn fornuis als aan de (feest)tafel. Vrienden en familie: ze houden allemaal van eten en drinken. We hebben niet veel nodig om samen te komen en een fles bubbels te kraken of een BBQ aan te steken. Ook op doordeweekse dagen heb ik een heel dankbaar publiek in huis. Weinigen kunnen zo smakelijk eten als Joske – mijn allergrootste fan – en Julie, mijn oudste dochter en tevens de grootste olijven-freak die ik ken.

(Noot: ondertussen is ook dochter nummer 2, Olivia (what’s in a name…), een grote olijvenfan gebleken.)


Good times

Good food + good people = good times! Om er maar een paar te noemen: de wekelijkse apero op vrijdagavond (met, jawel, olijven!), home-made chili con carne op Werchter, de zelfgemarineerde ribben van BBQ-king Bert, de jaarlijkse familiebrunch voor mijn verjaardag, een Cosmo op het terras van de Godot, een pastasalade met wijntje op ons eigen terras (zeker de eerste van het jaar!). Ook op reis zijn er maar drie vereisten voor good times: fijn gezelschap, mooi weer en lekker eten!

 

Good food, good people, good times