Zoals ik in mijn vorige blogpost al schreef, is het mijn missie om in deze coronatijd elke middag een niet-boterhammenlunch klaar te maken. Toegegeven, het lukt niet élke dag, maar toch 70% van de tijd ongeveer. Deze pastasalade met walnotenpesto was alvast een schot in de roos. Of met de woorden van Joske: ‘de beter niet-boterhammenlunch’.

De ochtenden lopen hier meestal volgens een vrij gelijkaardig stramien (stramien, nog altijd niet schema). De meisjes kijken even tv, we ontbijten ‘opt gemak’, Joske begint te werken en ik doe wat huishoudelijke taken terwijl de meisjes samen spelen. Daarna doen we een activiteit met ons drietjes: knutselen, een gezelschapsspel en ook wel eens poetsen of de was opplooien.

Rond half 11 is het ‘fruitjesspeeltijd‘ en springen op de trampo (want zo heet dat blijkbaar zo in kleutertaal), waarna J&O weer binnen komen om zich op te warmen en nog wat verder te spelen.

Om 11u ongeveer begint mijn ‘speeltijd’. Ik kijk in de frigo welke restjes er zijn en snuister  in mijn voorraadkast tot ik een idee heb van wat ik ga klaarmaken. Zo had ik vorige week nog een restje penne, een halve zak veldsla en een rijpe avocado. Gewone pesto kon ik niet maken, wegens basilicum noch pijnboompitten. Dan maar een alternatieve pesto met walnoten en bladpeterselie. Lekker!

Meer inspiratie? Al mijn niet-boterhammenlunches vind je op mijn instagrampagina in de highlight “lunch ideas”. Have fun en #blijfinuwkot!


Nodig voor de pastasalade met walnotenpesto:

Voor de pesto:

  • 4 el walnoten
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el oude kaas of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look, gepeld
  • grof zeezout
  • peper van de molen
  • citroensap (naar smaak)
  • (optioneel) 2 el peterselie

Voor de salade:

(per persoon)

  • halve avocado
  • handvol gekookte pasta (bv. penne)
  • handvol sla (bv. veldsla)
  • enkele druppels citroensap
  • grof zeezout
  • peper van de molen
  • zonnebloempitjes en/of pompoenpitjes

Bereiding pastasalade met walnotenpesto:

  • Mix of blend alle ingrediënten voor de pesto tot een smeuïge pasta.
  • Dresseer de avocado, pasta en sla in een bord of kom.
  • Neem 1 eetlepel pesto en maak die wat lopender met enkele druppels olijfolie en citroensap.
  • Mang de pesto onder de salade.
  • Werk af met de pitjes en kruid met peper/zout.
  • Smakelijk!

Tips:

  • De rest van de pesto kun je enkele dagen in de frigo bewaren of zelfs invriezen voor later.
  • Ook lekker bij de apero als dipsausje met toastjes of rauwkost.

Pastasalade met walnotenpesto