- BLOG -

Joey doesn't share food, but I do!

Soep van rode biet

Een mini-portie soep is altijd een dankbaar hapje. Je kunt het gemakkelijk op voorhand maken en als je het glaasje pimpt met kaas, vis, room en/of verse kruiden ziet het er meteen feestelijk uit. Ik maakte voor de kerstfeesten twee – ik geef het toe – minder toegankelijke soepjes die …

Eindredactie voor Milcobel

Milcobel is de grootste zuivelproducent van België. Het bedrijf werkt volgens een uniek model waarbij alle melkveehouders lid zijn van de coöperatie. En die kregen in 2018 een origineel eindejaarsgeschenk: een kookboek met boter en kaas in de hoofdrol. Enter Share My Food! Drukkerij Mirto vroeg of ik zin had …

Receptontwikkeling voor Lacroix

Lacroix is een merk van fonds. Ze maken ook twee bio-fonds: gevogelte- en rundsfond. Wat deed Share My Food voor Lacroix? Receptontwikkeling: 4 gerechten met een saus op basis van fond Receptontwikkeling: 2 gerechten met de bio-fonds van Lacroix Foodstyling en fotografie van alle gerechten. Enkele foto’s die ik maakte …

Restaurant Cochon De Luxe

Vorige week kreeg ik een mailtje van restaurant Cochon De Luxe uit Gent: Wij nodigen u uit om morgenavond te komen genieten van ons eenmalig Table Mode Menu. We hebben gezocht naar een creatieve oplossing tegen het overmatige gebruik van smartphones aan tafel. Ik kan je alvast verzekeren dat het …

Ganda Ham Gents streekproduct

Of ik zin had in een foodie tour rond Ganda Ham Gents streekproduct bij uitstek? Daar moest ik niet lang over nadenken: tzalwelzijn! Ganda Ham is al langer een vleesje naar mijn hart. Streekproduct, puur kwaliteitsvlees en … van Gent! Het enige wat aan de ham wordt toegevoegd is zout. …

Het weekmenu voor Maison Slash

Maison Slash is een online magazine dat inzet op een #parentfriendly wereld. Een wereld waarin ouders ook een hobby/job/sociaal leven hebben en naast ouder ook vriendin/partner/collega zijn. Ik mocht meewerken aan de rubriek “foodaholic”. Wat deed Share My Food voor Maison Slash? Ik interviewde enkele collega-foodbloggers voor de rubriek ‘Het …

Nieuwe job bij Reli Vakantiewoningen

Het leven zoals het is: over mijn nieuwe job bij Reli Vakantiewoningen. #stoefalert. Ik zit op een terras in de Provence, met zicht op een verlicht zwembad, dito olijfbomen en een intrigerende Agave Chrysantha (lang leve Google Afbeeldingen). Rond mij tjirpen de krekels en op tafel staat een fris glaasje …

Soep met courgette en komkommer

Deze soep met courgette en komkommer is een echte zomersoep. Ideaal wanneer ik een lading groene groenten mee naar huis krijg na een bezoekje aan mijn hofleveranciers in Baaigem. Toen Milkana mij vroeg om een recept te bedenken, vond ik dat niet zo gemakkelijk. Want smeerkaas, dat eten wij toch …

Bulgursalade met venkel en kerstomaatjes

Het recept voor de bulgursalade met venkel en kerstomaatjes geef ik meteen, maar eerst nog iets over een tof nieuw kookboek dat ik gisteren cadeau kreeg: Het recept van mijn leven, 24 unieke verhalen en gerechten vol herinneringen. Het boek is samengesteld door een bedrijf dat kookt voor mensen die …

Asperges met mosterdsaus en forel

Deze asperges met mosterdsaus en forel zijn geïnspireerd op een recept uit het boek ‘Supereten voor superkinderen’, een boek vol weetjes over gezonde voeding (niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die gezond en lekker wil eten). Het gerecht trok mijn aandacht omdat ik wist dat de combinatie van asperges …

Recepten & nieuwtjes ontvangen?

Bedankt!

Oeps, er ging iets mis.