Deze asperges met mosterdsaus en forel zijn geïnspireerd op een recept uit het boek ‘Supereten voor superkinderen’, een boek vol weetjes over gezonde voeding (niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die gezond en lekker wil eten). Het gerecht trok mijn aandacht omdat ik wist dat de combinatie van asperges en een mosterdsausje met kappertjes niet anders dan lekker kon zijn.
Voor wie zich afvraagt of dit dan kinderkost is: het gerecht komt uit het eerste hoofdstuk bestemd voor toekomstige mama’s (vette vis = veel omega 3 = goed voor de hersenen van mama & baby).
Vind je witte én groene asperges te veel voor één gerecht, ga dan voor de versie uit het boek: daarin worden geen groene asperges gebruikt, maar courgettesliertjes (die je zelf kunt maken met een spiraalsnijder). Mijn versie is ook wat minder calorierijk. Ga je liever voor the full monty uit het boek, gebruik dan 3,5 dl room en 125 g roomkaas (type Philadelhia) voor de saus.
Nog meer recepten met asperges? Check zeker eens de asperges met gerookte zalm en ei.
Nodig voor de asperges met mosterdsaus en forel:
(2 personen)
- 1 pak witte asperges, geschild en houtige uiteinden verwijderd
- 1 pak groene asperges, houtige uiteinden verwijderd
- 2 dl (light)room
- 1 el mosterd
- 1 el kappertjes
- sap van ½ citroen
- 2 el fijngehakte tuinkruiden (dille/peterselie/bieslook/…)
- 150 g gerookte forel (of gerookte zalm of Gandaham)
Bereiding asperges met mosterdsaus en forel:
- Kook of stoom de witte asperges beetgaar.
- Maak van de groene asperges lange slierten met een dunschiller.
- Bak de groene aspergeslierten in de wok in olijfolie of boter.
- Maak de saus: laat de room inkoken en voeg daarna de overige ingrediënten toe (behalve de vis).
- Serveer de witte en groene asperges op een bord met de saus en de gerookte forel.