In het weekend spreekt Joske soms met zijn wielercompagnons af om de Vlaamse wegen en velden onveilig te maken. Zo ook vorig weekend. Bij het ontbijt kreeg ik de vraag of ik bij de thuiskomst soep kon voorzien. Euh… geen probleem, zeker? Ik was alleen thuis met de twee meisjes en met de oudste had ik zelfs een afspraak bij de kapper. Het moest dus moest een snelle soep worden. Lang leve de soep met diepvriesgroenten!
Ik combineerde een zak rode soepmix (van Colruyt) met twee zakjes pompoen uit de tuin van mijn ouders. (Zij geven mij dat gesneden en diepgevroren mee. Ja, ik heb chance.) Om de soep wat te pimpen werkte ik ze af met kokosmelk en peterselie. De wielerhelden – met 50 km in de benen- wisten het te smaken!
Meer lezen over de voordelen van soep? Lees mijn ode aan de soep!
Nodig voor de soep met diepvriesgroenten:
- 1 kg diepvriesgroenten voor rode soep (voor wie verse groenten wil gebruiken, de mix die ik gebruikte bestaat ongeveer uit 500 gr tomaten, 300 gr wortelen, 150 gr ui, 1 rode biet)
- ½ kg pompoen, in stukjes (vers of diepvries)
- 3 bouillonblokjes van kip (of groenten)
- 200 ml kokosmelk (of room)
- currypoeder of rode currypasta
- verse koriander of platte peterselie
Bereiding soep met diepvriesgroenten:
- Zet een pot met 2 liter water op. (Als je enkel de soepmix gebruikt volstaat 1,5 l)
- Als het water kookt, voeg je de groenten en de bouillonblokjes toe.
- Wacht tot het water weer kookt en laat dan nog een kwartier doorkoken.
- Mix en/of pureer de soep met de passe-vite.
- Breng op smaak met peper en zout, kokosmelk en wat currypoeder of currypasta.
- Garneer voor het serveren met wat verse koriander of peterselie.