Deze gehaktballetjes met mozzarella stonden op het buffet van mijn verjaardagsdiner. Je kunt ze gemakkelijk op voorhand bereiden en op het moment zelf nog even in de oven laten opwarmen.

Nodig voor de gehaktballetjes met mozzarella

(voor +/- 10 grote ballen)

  • 500 g gemengd gehakt (rund/varken)
  • 150 g paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 teen look, geperst
  • 4 lente-uien, in fijne ringetjes
  • 5 el fijngehakte peterselie
  • 4 el gehakt basilicum
  • 12 mini-mozarella balletjes
  • olijfolie, peper, zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de mozarella) in een grote kom.
  • Maak balletjes van ongeveer 70 gram.
  • Duw in elk balletje een klein mozzarella-bolletje.
  • Bak de balletjes rondom aan in olijfolie.
  • Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min in de oven.

Serveer met pesto. Ik maak altijd de pesto van Jeroen Meus. Omdat ik onvoldoende basilicum had, nam ik de helft basilicum en de helft rucola. Je proeft het verschil amper.

Het recept voor de balletjes komt uit het magazine “Nest Koken – 7 feestbuffetten”, net als het recept voor de parelcouscous salade die ook op mijn verjaardagsbuffet stond.

Gehaktballetjes met mozzarella