Toast avocado dat moet wel hét hipsterontbijt bij uitstek zijn. En deze is dan nog met zelfgebakken brood, hoe hip zijn wij 🙂

Toen de quarantaine van start ging, heb ik een pak broodmix op mijn collect en go gezet. Want we wisten nog niet of de bakker in ons dorp open zou blijven. Gelukkig wel, maar aangestoken door de enthousiaste broodbakkers op Instagram en op zoek naar alweer een nieuwe activiteit voor de meisjes, zijn we er op een dag aan begonnen.

Dit was mijn eerste zelfgebakken brood, dus wat een handig toeval dat mijn collega Caroline net die ochtend haar blogbericht Start to broodbak online zette. Ik volgde al haar tips en gebruikte de zak “crunchy gold” van Niamh (gewoon in de supermarkt te vinden). Mijn broodje was (perfect) gebakken!

Aangezien ik het brood met de hand moest snijden, werden het dikke plakken die ik belegde met een courgettedip, plakjes avocado en geplet ei. Wat een zalige lunch, in het eerste lentezonnetje op ons terras.  Yes lunch, want avocadotoast als ontbijt op tafel toveren, dat laat ik over aan de echte hipsters!


Nodig voor de courgettedip:

  • 1 courgette
  • sap van 1/2 limoen of citroen
  • 3 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • 1 à 2 el za’atar (of andere groene kruiden)

Bereiding courgettedip:

  • Snijd de courgette in kleine stukjes.
  • Mix alle ingrediënten voor de dip tot een smeuïg geheel.
  • Begin met een beetje olijfolie en voeg toe tot de gewenste dikte.

Info & tips:

Het recept voor deze lekkere courgettedip vond ik bij Peggy’s Passtime.

Za’atar is een kruidenmengeling uit het Midden-Oosten op basis van wilde oregano, sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.Heb je dit niet in huis? Gebruik dan gewone gedroogde oregano of verse groene kruiden zoals basilicum of peterselie.

Tahin is een pasta van gemalen sesamzaadjes, die ook gebruikt wordt in humus. Je vindt dit tegenwoordig zelfs gewoon in de supermarkt. Een pot gaat heel lang mee, dus zeker de moeite om aan te schaffen als je dit nog niet in huis hebt.

De courgettedip kun je gemakkelijk enkele dagen in de frigo bewaren in een afgesloten potje.


Nodig voor de toast avocado:

  • lekker brood in dikke sneden
  • gekookte eitjes
  • courgettespread

Bereiding toast avocado:

  • Snijd de avocado in schijfjes en druppel er wat limoen of citroen over.
  • Plet de gekookte eitjes.
  • Bestrijk een dikke snede brood met courgettedip.
  • Beleg met acocado en gekookt ei.
  • Kruid met peper en zout en werk af met verse groene kruiden.

Toast avocado Toast avocado

Nog recepten met avocado?