In coronatijd op de blog: een reeks interviews met foodies/ondernemers. Om hen te steunen in deze moeilijke periode, want de hele foodsector heeft het zwaar te verduren.

Met wie hebben we de eer?

Ik ben Evi, de oprichtster van Gust.

Wat doet Gust allemaal?

5 jaar geleden begon ons verhaal: een ontbijt- en lunchbar in de mooiste stad van’t land. Doorheen de tijd verfijnden we onze menukaart en specialiseerden ons onder andere in allergenen. We maken vrijwel alles zelf of werken samen met topleveranciers die liefst zo dicht mogelijk bij ons ‘wonen’.

Aangezien bedrijven niet altijd tot hier geraken, ontwikkelden we ook onze eigen cateringservice: De Boterhamdoos. Elke dag maken we ontbijtboxen klaar en smeren we heerlijke boterhammetjes of pistoletjes met ons huisgemaakt beleg.  Soms lukt het bedrijven toch om tot hier te komen en combineren ze ontbijten of lunchen met een vergadering in onze privélocatie.

Doorheen de tijd ontdekten we ook dat we onze klanten graag meenemen in ons foodverhaal door het organiseren van workshops. We organiseren zelf brunch workshops of werken samen met fantastische Gentse ondernemers die hier hun workshops aanbieden.

Wat kunnen we voor Gust doen in deze corona tijd?

Je kunt iets bestellen van ons lockdown take away menu, zoals een brunchbox, een ‘essentials kit’ of pannenkoeken op zondag!

Koop een cadeaubon die je bij ons kan spenderen eens we weer open gaan. Op deze manier ontvangen wij onmiddellijk cash om de lopende vaste kosten te blijven betalen.

Ben je bij ons al langs geweest en heb je genoten van de sfeer en het eten? Laat ons dan een leuke review achter via Google zodat klanten ons niet vergeten en na de lockdown opnieuw langskomen!

Gust: ontbijt, brunch en lunch in Gent

Vertel eens over dat lockdown take away menu!

Voor 27 euro p.p. bestel je een “brunchbox vol kleine gelukskes”: homemade ice tea met vers sinaasappelsap, 2 koffiekoekjes en halve baguette, confituur van meloen en banaan, chocopasta caramel, jonge kaas, hummus met groene asperges en mozzarella, roereitjes met miso baked beans en gebakken spek, een zoet ontbijtgebakje, American pancakes, een zakje gemalen Or Coffee. Er is ook een speciale brunchbox voor moederdag.

Voor 35 euro bestel je een “essentials kit“, goed voor meerdere ontbijtjes. Die box bevat chocopasta, confituur, granola, kombucha, koffie én een rol toiletpapier 🙂

Op zondag is het Pancake Sunday. Dan bakken wij onze goudbruine beroemde american pancakes .

Alles uit ons take away menu bestel en betaal je op voorhand via onze website en kom je in het weekend bij ons afhalen. We zetten dan onze espressomachine ook aan, zodat je een heerlijk schuimende cappuccino of latté kan meenemen.

Waar kunnen we je volgen op social media?

Heb je een tip om deze quarantaine-tijd draaglijker te maken?

A glass of wine a day, keeps the doctor away 😉

Gust Gust

Lees de andere corona-interviews hier: