Het recept voor de rivierkreeftjes met lookmayonaise kreeg ik van de vriendelijke dame bij Souperette, één van mijn favoriete lunchadresjes in Gent. Ze gaf het mij als extraatje toen ik haar het recept van de rilette van sardines vroeg. De zeekraal voegde ik zelf toe voor een extra feestelijke toets. Dit hapje maakte deel uit van mijn kerstmenu 2018.
Nodig hapje met rivierkreeftjes en zeekraal
- 1 doosje rivierkreeftjes (125 g)
- 2 el lookmayonaise (= 1 el mayo, 1 el yoghurt en 1/2 teen look)
- 1 el sjalot, fijngesnipperd
- 1 el bieslook, fijngehakt
- ¼ granny smith appel, in kleine blokjes
- Peper en zout
- Zeekraal
Bereiding hapje met rivierkreeftjes en zeekraal
- Hak de helft van de rivierkreeftjes fijn.
- Meng ze met de lookmayo, sjalot, bieslook en appel.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de aperitiefglaasjes.
- Werk af met de rest van de rivierkreeftjes.
- Versier met enkele takjes zeekraal (of ander groene kruiden).