Deze parelcouscous met champignons en truffel stond op het buffet van mijn verjaardagsdiner. Je kunt alles gemakkelijk op voorhand klaarmaken en in de frigo bewaren. Serveer de parelcouscous op kamertemperatuur, dat is het lekkerste.

Parelcouscous is een stuk ronder en dikker dan gewone couscous. Het zijn eigenlijk kleine pastabolletjes. Ik serveer ze soms ook in een tomatensaus. Dan kook ik ze direct in de tomatensaus in plaats van in water. Zo nemen ze de smaken van de saus goed op.

Het lekkerste vind ik de handgerolde parelcouscous van CRU, maar je vindt er tegenwoordig ook al in de supermarkt, bij de rijst en granen.


Nodig voor de parelcouscous met champignons en truffel:

(voor 4 personen als hoofdmaaltijd, voor 8 à 10 op een buffet)

  • 300 g parelcouscous
  • 2 rode uien, gepeld
  • 600 g champignons, gekuist en in stukjes*
  • 2 tenen look, geperst
  • (naar smaak) verse tijm, basilicum en peterselie
  • 2 el truffelolie
  • olijfolie, goeie boter, peper, zout

*Ik gebruikte shiitakes en oesterzwammen.

Bereiding:

  • Kook de parelcouscous in licht gezouten water volgens de verpakking.
  • Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  • Snijd de rode ui in twee en daarna in dunne plakjes.
  • Bak glazig in een scheutje olijfolie en kruid met peper/zout.
  • Haal de ui uit de pan en zet aan de kant.
  • Doe een klontje goede boter in de pan en bak de champignons aan op hoog vuur.
  • Voeg de look toe, kruid met peper/zout en roer nog even om.
  • Neem een grote serveerkom en roer de ui en de champignons door de parelcouscous.
  • Werk af met de truffelolie en de fijngehakte verse kruiden.

Het recept voor de balletjes komt uit het magazine “Nest Koken – 7 feestbuffetten”.

Parelcouscous met champignons en truffel