Soms hoor ik via-via dat mensen die mij enkel van de blog kennen (ja, ze bestaan!) mij als een soort van heldin of superwoman beschouwen. Daar moet ik dan eens hard om lachen. Ik snap ergens wel waar dat beeld vandaan komt: ik combineer mijn blog met een job, een jong gezin, een bij momenten druk sociaal leven (alhoewel … toch sterk geminderd sinds de komst van J & O) en ik ben constant aan het koken. Bovendien ziet het er op Facebook en Instagram allemaal picture perfect uit (of dat proberen we toch).

Tijd voor een reality check!

Gisteren eindigde Tournée Minérale en ik moet eerlijk bekennen dat ik die Dagen Zonder Alcohol niet heb volgehouden. Voor sommige feiten waren er verzachtende omstandigheden zoals een citytrip naar Rome (Italiaanse wijntjes!) en mijn 35e verjaardag (familiebrunch / tête-à-tête met Joske in L’Air Du Temps / lunch met zus bij J.e.f. in Gent). Voor andere feiten ben ik zo guilty as charged (lees: Baileys in de zetel op een weekavond).

En wat dat koken betreft: ik kook inderdaad veel en als ik niet aan het koken ben, dan lees ik kookboeken, dan denk ik aan koken en eten, dan maak ik menu’s en plan ik boodschappen. Koken is echt wel ‘mijn ding’. Maar geloof me: er staat hier thuis ook wel eens frietjes van de frituur of Thai-Take-Away op het menu (soms in geval van nood, soms in geval van goesting).

En die andere superpowers?

Ik werk ‘maar’ 4/5  en dicht bij huis, Joske werkt veel en hard, maar is ook een echte family man, we hebben een super-poetsvrouw (ja, ze bestaan!), en oma en opa staan altijd voor ons paraat (inclusief verse soep en stoverij op aanvraag). Ik mag dus zeker niet klagen. Ondanks dat alles dateert mijn laatste blogbericht van meer dan een maand geleden (om nog maar te zwijgen van mijn laatste bezoek aan de fitness…). Deze zogenaamde ‘supervrouw’ ligt ‘s avonds ook wel eens graag in haar zetel, zeker in tijden van weinig zonlicht, ploetermoederen en De Mol.

Neen, ik voel me dus zeker geen superwoman. Die award geef ik met plezier aan de échte superwomen uit mijn omgeving. De vrouwen die voltijds werken (vaak verder van huis en met een veeleisende job). De vriendin die haar eigen zaak gestart is. De vrouwen die geen (groot)ouders hebben waarop ze kunnen rekenen. De plusmama’s en de moeders van 3, 4 of meer kinderen (hoe doen ze het?).

De single ladies die het niet altijd gemakkelijk hebben. De bezige bijen die zelf hun huis poetsen en de hemden van hun man strijken. De sportieve vriendinnen die de energie hebben om bergen te beklimmen of om elk weekend hun loopschoenen aan te trekken. De blog-collega’s die elke week bloggen (sommige zelfs drie keer per week!). En ten slotte de bonvivantes die wél het karakter hadden om Tournée Minérale vol te houden… R-E-S-P-E-C-T en santé! (Nu mag het weer eh :-))

Brunch buffet

Mocht er daarentegen een Brunch-award bestaan, dan zou ik die wel volledig voor mezelf opeisen (haha!). Sinds een paar jaar is het brunch buffet voor mijn verjaardag een traditie waar we met heel de familie naar uitkijken. Ook ikzelf, want een brunch voorbereiden vind ik echt superleuk. Wil je zelf ook een echte Queen B (Queen of brunch) worden? Laat je dan inspireren door onderstaande recepten!


Wat stond er dit jaar op mijn brunch buffet?


Tips voor een geslaagd brunch buffet:

  • Aangezien er veel gerechten zijn, volstaan een drietal kazen voor je kaasplank. Ik kies meestal voor een geitenkaas, een schimmelkaas, een abdijkaas en een harde kaas. Zo is er voor ieder wat wils.
  • Kies voor je vleesplank voor iets ‘luxueuzer’ vlees, zoals wildpaté (lekker met uienconfituur) en Ganda Ham.
  • Koop in de winter geen gewone tomaten (die hebben geen smaak), maar ga voor zoete kerstomaten.
  • Maak de saus voor de Shakshuka dag ervoor klaar. De dag zelf warm je de saus op, verdeel je ze over potjes, breek je er een eitje op en zet je de potjes in de oven op 180° tot de eitjes gaar zijn.
  • Als je worsten bestelt (bij je slager of via Collect en Go) zeg dan bij de beschrijving dat je worsten wenst met de grootte van worstjes op een gourmetschotel. Zo weet de slager meteen wat je bedoelt!
  • Als je meerdere warme gerechten voorziet, denk dan op voorhand goed na wat er op het vuur moet en wat in de oven, zodat je het jezelf niet te moeilijk maakt.

 

Brunch buffet Brunch buffet Brunch buffet Brunch buffet

Wat staat er bij jullie op het brunch buffet?